Genealogie van Zon, van Son, van der Son, Sonmans, Sonnemans, Sonnius, Broekhoven.
11 feb 2022: Dringende video-oproep van canadese militair om NU voor de eigen bevolking te kiezen!  Russia Humiliates NATO in Conventional War | Interview with Andrei Martyanov.     Interview met aartsbisschop Carlo Vigano over de huidige westerse anti-mens agenda (9-1-2024, engelstalig).   Steun aan boeren en kleine zelfstandigen om te overleven is zeker ook eigenbelang van burgers!  Farmers Defence Force

Aktes, aantekeningen

Aktes, aantekeningen

Tijdlijn    Tijdlijn in tekst    Tijdlijn in tekst (compleet)  
Persoonsnr 41528 Stamvader Relatiecluster_1
Achternaam Laignier Stammoeder Relatiecluster_2
Overige_namen Vader Naamgenoot
Voornaam Jean Moeder
Beroep_bijzonderheden invloedrijke lombard in de zuidelijke en noorderlijke Nederlanden. 1e_partner 4e_partner
Relaties_bijzonderheden X NN. Kind: Sara X Andries Mahieu, Maximilliaan X Catharina Goubau. 2e_partner 5e_partner
Data_persoon Jean Laignier, zn v en . Geb. ca 1540 Lille. 3e_partner 6e_partner
Geboortemaanddag Overlijdensmaanddag Rechte_afstamming 0
Geboortemaand Overlijdensmaand Speciaal 0
Geboortejaar 1540 Overlijdensjaar Niet_publiek 0
Geboorteplaats Lille Plaats_overlijden Man 1
Geboorteprovincie Provincie_overlijden
Geboorteland Land_overlijden Bron
Zoon Maximilliaan Laignier 1570 1e_partner Catharina Goubau 1575 2e_partner
Dochter Sara Laigner 1575 1e_partner Andries Mahieu 1575-1638 2e_partner
Aard Bron Omschrijving
BEROEP God en Goud. De situatie van de lombarden in de Zuidelijke Nederlanden van de zestiende eeuw. Sébastien Conard Jean Laignier werd in 1574 benoemd tot superintendant van de lombarden door de landvoogd Don Luis de Requesens y Zuñiga, met dezelfde bevoegdheden als zijn voorganger Bernardin Succa.
BEROEP God en Goud. De situatie van de lombarden in de Zuidelijke Nederlanden van de zestiende eeuw. Sébastien Conard Jean Laignier kon de landvoogd Matthias ervan overtuigen dat Des Ardes zijn ambt onrechtmatig had verkregen zodat men het bijgevolg afschafte. De lombarden haalden hiermee een slag thuis.
BEROEP God en Goud. De situatie van de lombarden in de Zuidelijke Nederlanden van de zestiende eeuw. Sébastien Conard Laignier hield zich exclusief bezig met de inning van de jaargelden, terwijl Succa om de vier maanden, dus heel regelmatig, de pandleners kwam afromen.
BEROEP God en Goud. De situatie van de lombarden in de Zuidelijke Nederlanden van de zestiende eeuw. Sébastien Conard Het duo van de superintendant Laignier en de collecteur Succa was een uitgekiende combinatie, die ook door de keuze van de personen op zich diep inspeelde op de Piëmontese natie.
BEROEP God en Goud. De situatie van de lombarden in de Zuidelijke Nederlanden van de zestiende eeuw. Sébastien Conard Laignier wist wel zijn fiscaal territorium uit te breiden via een deal met ene François Massagia.[248] Massagia was door de Staten van Holland benoemd tot superintendant van de Hollandse tafels.
BEROEP God en Goud. De situatie van de lombarden in de Zuidelijke Nederlanden van de zestiende eeuw. Sébastien Conard De twee lombarden twistten om het bezit van de tafel van Amsterdam (als tafelhouders, niet als superintendanten). Onder het waakzaam oog van Georges Baliotis, Pieter Ormea en Colyn Zalizetis, arbiters, kwamen de twee tot een akkoord.
BEROEP God en Goud. De situatie van de lombarden in de Zuidelijke Nederlanden van de zestiende eeuw. Sébastien Conard Massagia stond de tafel en zijn superintendantie af aan Laignier terwijl deze laatste zijn schuld van 200 carolusgulden (van 40 groten ’t stuk) afbetaalde en voor elk overblijvend jaar van het octrooi 150 carolusgulden gaf.
BEROEP God en Goud. De situatie van de lombarden in de Zuidelijke Nederlanden van de zestiende eeuw. Sébastien Conard Laignier was dus nu ook werkzaam voor de Hollandse Staten.