Genealogie van Zon, van Son, van der Son, Sonmans, Sonnemans, Sonnius, Broekhoven.
11 feb 2022: Dringende video-oproep van canadese militair om NU voor de eigen bevolking te kiezen!  Amid so much hate, a clot-shot brings Russia & the West together. A Kremlin-backed pharma firm is registering AstraZeneca's clot-shot in Russia  Interview with Bob Moran, ex-politiek cartoonist van de Britse Telegraph over persoonlijke dilemma´s.  Steun aan boeren en kleine zelfstandigen om te overleven is zeker ook eigenbelang van burgers!  Farmers Defence Force

Personen in stamlijnen

Personen in stamlijnen

Persoonsnr 10393 Stamvader LODEWIJK II VAN LEEFDAAL 1240 Relatiecluster_1
Achternaam Junius de Jonghe (de Bonnot, van Leefdale) Stammoeder Relatiecluster_2
Overige_namen Vader Philips van Leefdael 1510-1568 Naamgenoot
Voornaam Johan (Jan) Moeder Anna van Gaveren 1510
Beroep_bijzonderheden secretaris Willem van Oranje (1575-), zeer vermogend. ridder, heer van Krabbendijke, heer van Cormaillon. 1e_partner Hélène (Helena) (des) Barnes (Cormaillon) 1540 4e_partner
Relaties_bijzonderheden X Hélène (Helena) des Barnes (Cormaillon), dr v en . 2e_partner 5e_partner
Data_persoon Johan Junius de Jonghe (de Bonnot, van Leefdale), zn v Philips van Leefdael en Anna van Gaveren. Geb. ca 1540 Hal. Overl. ca 1590. Gouverneur van Veere. Brabantschen adel, nam deel aan het Compromis. Zeer vermogend. ridder, heer v Krabbendijke. 3e_partner 6e_partner
Geboortemaanddag 0 Overlijdensmaanddag 0 Rechte_afstamming 0
Geboortemaand 0 Overlijdensmaand 0 Speciaal 0
Geboortejaar 1540 Overlijdensjaar 0 Niet_publiek 0
Geboorteplaats Hal, Antwerpen Plaats_overlijden Man 1
Geboorteprovincie Provincie_overlijden
Geboorteland Land_overlijden Bron DNL 1920 JRG 38
Aard Bron Omschrijving
ALGEMEEN NNBW: heer van Roerheym en Cormaillon, Hij was zeer vermogend, reeds in 1565 in dienst van Frederik den Vrome, keurvorst van de Paltz, dus vermoedelijk reeds calvinist, te Heidelberg gevestigd en bekend als geleerd en bekwaam.
ALGEMEEN Keurvorst Frederik wilde hem naar Frankrijk zenden om de betrekkingen met de Hugenoten te bevorderen. Jan. 1566 ging hij met een zending van dien aard naar Savoye, Juli naar Condé, in 1568/9 naar Engeland, najaar 1571 naar Frankrijk.
ALGEMEEN Van der Aa: hij was geboren te Antwerpen, behoorde waarschijnlijk tot het verbond der edelen, waarin hij als ridder en heer van Roerheym en Cormaillon werd opgenomen.
ALGEMEEN Van der Aa: Eene vergelijking van dit artikel met dat van Johan Junius, hier gegeven, levert zoo veel punten van overeenkomst op, dat wij haast voor zeker zouden durven stellen, dat Jean de Bonnot één persoon is geweest.
BEROEP Oranje aan Johan Junius de jonge, 2 juni 1573
BEROEP De Prins benoemde hem 18 Mei 1573 tot gouverneur van Veere, waar hij ‘pars magna’ had in de verdediging en verdere verovering van Zeeland tegen Mondragon.
BEROEP Bij de komst van Johan Casimir in 1578 heet hij een der ‘principaulx du conseil’ van dezen zoon van zijn vroegeren meester en speelde een rol bij het verzet van dien vorst te Gent tegen Oranje.
BEROEP Toch beval deze hem 1579 weder te Veere aan en benoemde hem 1581 tot burgemeester van Antwerpen, wat hij bleef tot Marnix hem 1584 opvolgde.
BEROEP Hij werd 1583 naar Johan Casimir van de Paltz gezonden en vergezelde Jan. 1584 Asseliers en Mouillerie bij hun gezantschap naar Anjou, die hem in Maart naar Gent zond om die stad tot standvastigheid te vermanen.
BEROEP Na den dood van den Prins schijnt hij naar de Paltz teruggekeerd te zijn.
BEROEP In 1581 was Jan Junius van Leefdale aanvoerder van de Staatse troepen die Eindhoven veroverden.
BEROEP Johannes Junius de Jonge, de Prinsgezinde gouverneur van Veere, en zijn geestverwant Rutger van Boetzelaer komen dan naar Utrecht, om zich daar voor de tijd, dat Marnix afwezig zou zijn, als gijzelaars in gevangenschap te geven.
FAMILIE Zijn broer is Rutgeert van Leefdale, 1579-1580 borgemeester van Antwerpen, samen met zijn broer Jan Junius.