Genealogie van Zon, van Son, van der Son, Sonmans, Sonnemans, Sonnius, Broekhoven.
11 feb 2022: Dringende video-oproep van canadese militair om NU voor de eigen bevolking te kiezen!  Amid so much hate, a clot-shot brings Russia & the West together. A Kremlin-backed pharma firm is registering AstraZeneca's clot-shot in Russia  Interview with Bob Moran, ex-politiek cartoonist van de Britse Telegraph over persoonlijke dilemma´s.  Steun aan boeren en kleine zelfstandigen om te overleven is zeker ook eigenbelang van burgers!  Farmers Defence Force

Personen in stamlijnen

Personen in stamlijnen

Persoonsnr 11563 Stamvader GODART VAN STRAELEN 1290 KEULEN Relatiecluster_1
Achternaam Straelen Stammoeder Relatiecluster_2
Overige_namen van Vader Goswin van Straelen 1500 Naamgenoot
Voornaam Antoon (Anthonis) Moeder Anna Draeck 1500
Beroep_bijzonderheden burgemeester van Antwerpen, neef van Willem van Immersele 1e_partner Mechtild NN 1525 4e_partner
Relaties_bijzonderheden X Mechtild NN, dr v en . 1 jong gestorven zoon. 2e_partner 5e_partner
Data_persoon Antoon (Anthonis) van Straelen, zn v Goswin van Straelen en Anna Draeck. Geb. 1521. burgemeester van Antwerpen. Ge-executeerd 24 september 1568 Brussel. 3e_partner 6e_partner
Geboortemaanddag 0 Overlijdensmaanddag 24 Rechte_afstamming 0
Geboortemaand 0 Overlijdensmaand 9 Speciaal 0
Geboortejaar 1521 Overlijdensjaar 1568 Niet_publiek 0
Geboorteplaats Plaats_overlijden Brussel Man 1
Geboorteprovincie Provincie_overlijden
Geboorteland Land_overlijden Bron Genealogie Vanstraelen
Aard Bron Omschrijving
ALGEMEEN als uitstekend handelaar is hij zelfs in staat om een lening van 300.000 Carolusgulden (de huidige waarde is 10 miljoen Euro) te verstrekken aan de koning van Spanje, Filips II.
ALGEMEEN Maar hij is ook een financier en een vertrouweling van de protestantse prins van Oranje, Willem de Zwijger.
ALGEMEEN In de zomer van dat jaar voert hertog Alva een strafexpeditie aan tegen de Nederlanden; de eerste slachtoffers zijn de graven van Egmont en Horn.
ALGEMEEN In september 1567 wordt Anton op bevel van Alva aangehouden, zijn vermogen in beslag genomen en zijn huis geplunderd. Hij ontkent de beschuldigingen: het akkoord met de beeldenstormers
ALGEMEEN en zijn sympathie met de protestanten. In Brussel wordt hij maandenlang gefolterd en op 24 september 1568 onthoofd.
FAMILIE Heinrich Sudermann, een bekende Hanzekoopman in Keulen, noemt Anton mijn beste neef", want hij is gehuwd met Gudula von Roithkirchen, een familielid van de grootmoeder van Anton.
FAMILIE Zijn vrouw is samen met haar zoon in 1567 naar Bergen op Zoom gevlucht en vandaar naar familie in Keulen.
FAMILIE In 1570 krijgt Jan (halfbroer) alle in beslag genomen goederen terug. In 1577 wordt hij burgemeester van Antwerpen, later schepen en afgezant van de stad. In 1580 wordt het gezin protestant; Jan overlijdt op 24 december 1584.