Genealogie van Zon, van Son, van der Son, Sonmans, Sonnemans, Sonnius, Broekhoven.
11 feb 2022: Dringende video-oproep van canadese militair om NU voor de eigen bevolking te kiezen!  Amid so much hate, a clot-shot brings Russia & the West together. A Kremlin-backed pharma firm is registering AstraZeneca's clot-shot in Russia  Interview with Bob Moran, ex-politiek cartoonist van de Britse Telegraph over persoonlijke dilemma´s.  Steun aan boeren en kleine zelfstandigen om te overleven is zeker ook eigenbelang van burgers!  Farmers Defence Force

Personen in stamlijnen

Personen in stamlijnen

Tijdlijn    Tijdlijn in tekst    Tijdlijn in tekst (compleet)  
Persoonsnr 40790 Stamvader CLAES SCHILDER 1260 DEN BOSCH Relatiecluster_1
Achternaam Scilder Stammoeder Relatiecluster_2
Overige_namen Vader Claes de oude Schilder 1260-1348 Naamgenoot
Voornaam Claes (de jonge) Moeder Aleyt NN 1260
Beroep_bijzonderheden schepen van Den Bosch in 1368? 1e_partner Lerya Gerits van Neynsel 1305 4e_partner
Relaties_bijzonderheden X ws. Lerya Gerits van Neynsel, dr v Gerit van Neynsel en Truda NN. Kind: nat. zn. Claes de jonge, schoenmaker X NN, Willem X Kateline NN, Henrick X Heijlwich NN. 2e_partner 5e_partner
Data_persoon Claes (de jonge) Scilder, zn v Claes Schilder de oude en Aleyt NN. Geb. ca 1290 Den Bosch. Overl. vóór 1371. 3e_partner 6e_partner
Geboortemaanddag Overlijdensmaanddag Rechte_afstamming 0
Geboortemaand Overlijdensmaand Speciaal 0
Geboortejaar 1290 Overlijdensjaar Niet_publiek 0
Geboorteplaats Den Bosch Plaats_overlijden Man 1
Geboorteprovincie Provincie_overlijden
Geboorteland Land_overlijden Bron L.F.W.Adriaenssen. De Diessense tak van de Familie Schilders, De Brabantse Leeuw 1997
Zoon Willem Claesz Scilder 1345-1406 1e_partner Kateline NN 1345-1396 2e_partner
Aard Bron Omschrijving
KINDEREN 1370: aan Hadewych van Neynsel een erfcijns van 30 schellingen 10 penningen uit een huis bij de Vismarkt en een van 50 schellingen op een huis in de Orthenstraat, geërfd van hun moeder en door deze van Katarina, vrouw van ridder Jan van Eyndoven.
KINDEREN nat. zn Claes. In 1424 is sprake van Heilwich wedu wilner Claes Scilders des scoenmakers. Claes woonde in de Kerkstraat, waar hij een huis in erfcijns had ontvangen van Dierck Yewaenss van den Grave, heilige-geestmeester van Den Bosch.
KINDEREN 5. Henrick Schilder, schepen van Den Bosch in 1383 deelde in 1397 met Christijn Roesmont een vak in de lakenhal, dat van wijlen Godscalck Roesmont was geweest.
KINDEREN "Heylwich wijf wilner Henric Scilders" legde in 1400 wegens achterstallige betalingen beslag op het stenen huis van wijlen ridder Henrick Dicbier aan de Markt naast de minderbroederspoort.
KINDEREN In 1424 is sprake van Heilwich wedu wilner Claes [Claes de jonge] Scilders des scoenmakers. Claes woonde in de Kerkstraat, waar hij een huis in erfcijns had ontvangen van Dierck Yewaenss van den Grave, heilige-geestmeester van Den Bosch.