Genealogie van Zon, van Son, van der Son, Sonmans, Sonnemans, Sonnius, Broekhoven.
11 feb 2022: Dringende video-oproep van canadese militair om NU voor de eigen bevolking te kiezen!  Amid so much hate, a clot-shot brings Russia & the West together. A Kremlin-backed pharma firm is registering AstraZeneca's clot-shot in Russia  Interview with Bob Moran, ex-politiek cartoonist van de Britse Telegraph over persoonlijke dilemma´s.  Steun aan boeren en kleine zelfstandigen om te overleven is zeker ook eigenbelang van burgers!  Farmers Defence Force

Personen in stamlijnen

Personen in stamlijnen

Tijdlijn    Tijdlijn in tekst    Tijdlijn in tekst (compleet)  
Persoonsnr 40990 Stamvader JACOBUS COPTYT 1280 DEN BOSCH Relatiecluster_1
Achternaam Loen Stammoeder Relatiecluster_2
Overige_namen van Vader Naamgenoot
Voornaam Jacobus (Copkinus) Avensone de kleine (Parvus) Moeder
Beroep_bijzonderheden eerste bewoner van de Moriaan te Den Bosch. NB: Christina Roelof Groijs, wed. [zoon] Jan Coptiten, X Roelof Godschalcks Roesmont (voor 1369). 1e_partner Aleyd (Leyta) Pilterken 1260 4e_partner
Relaties_bijzonderheden X Aleyd (Leyta) Pilterken, dr v en . Kind: Petrus X NN, Jacob X Jut(ta) van Neynsel, dr Wellen en Heylwich Thomas van Uden, Gerardus X Liesbeth NN, Johannes X Cristina Roesmont, Agatha X Arnold van Waderle, Elyzabet (1303), Henricus. 2e_partner 5e_partner
Data_persoon Jacobus (Copkinus) Avensone de kleine (Parvus) van Loen, zn v en . Geb. ca 1250 Loon op Zand? Overl. tussen 20 maart 1303 en 10 februari 1306. 3e_partner 6e_partner
Geboortemaanddag Overlijdensmaanddag Rechte_afstamming 0
Geboortemaand Overlijdensmaand Speciaal 0
Geboortejaar 1250 Overlijdensjaar Niet_publiek 0
Geboorteplaats Loon op Zand? Plaats_overlijden Man 1
Geboorteprovincie Provincie_overlijden
Geboorteland Land_overlijden Bron HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel
Zoon Jacob de oude Coptyt (Coptiten) 1280 1e_partner Jut(ta) Wellen van Neynsel 1300 2e_partner
Zoon Gerardus Jacobus Avensone van Loen 1280 1e_partner Liesbeth NN 1280 2e_partner
Aard Bron Omschrijving
BEZIT HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Wel is het zonneklaar dat er bezittingen of pachtgoederen gelegen moeten hebben in Tilburg, Helvoirt en Udenhout (Oisterwijk).
KINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Meester Gillis van Aalst, timmerman, verkoopt een erfpacht van 3 mud rogge uit een totaal van 6 mud rogge aan Gerard Coptiten, poorter van ’s-Hertogenbosch. Het pachtgoed betreft een windmolen gelegen te Hyntham die vroeger eigendom was van Jan Lyschap.
KINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel De huidige pachter van deze molen is Jan Haveloes die met ingang van 28 maart 1328 zijn pachtcontract openbreekt en daardoor voor de andere helft ruimte biedt aan Gerard.
KINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel in Helvoirt belastingen werden betaald over de periode 1340 tot 1351, met uitzondering van het jaar 1344, wat zou kunnen betekenen dat Gerardus omstreeks 1344 is overleden.
KINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Johannes Coptiten heeft van 1 october 1338 tot 1 october 1339 deel uitge-maakt van het schepencollege van de stad Den Bosch.
KINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Een en ander heeft tot gevolg dat Cristina tussen 1383 en 1395 moet zijn overleden, dóch, éérder kort na 1383, waarschijnlijk te Udenhout.
KINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Zoals al eerder vermeld was ze de dochter van Rodolphus Rosemont (Roesmont) welke gehuwd was met Elisabeth en heeft omstreeks 1295, waarschijnlijk in Udenhout, het eerste levenslicht mogen aanschouwen.
KINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Pas op 23 mei 1316 laat hij [Petrus] van zich horen als er ten behoeve van zijn kinderen een erfcijns wordt over gedragen. ..moet derhalve zijn over-leden tussen 10 februari 1306 en 23 mei 1316.
KINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Evenals zijn broers Jacob en Johannes zal hij [Petrus] zich financiéel staande hebben weten te houden door ondermeer de uitoefening van het schoen-makersvak.
KINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Het laat zich aanzien dat Petrus de Schoenlapper waarschijnlijk de oudste zoon is van Jacobus Aven en Aleydis N. en omstreeks 1260 geboren moet zijn.
KINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Dit kan bijna niet anders als er in 1339 al sprake is van een kleinzoon genaamd Godefridus die gehuwd is geweest met Wendelmoedis N. In 1339 wordt zij al vermeld als de weduwe van Godefridus.
KINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Petrus de schoenlapper moet zijn overleden tussen 10 februari 1306 en 23 mei 1316 en zal derhalve nooit ouder dan een jaar of vijftig zijn geworden.
KINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Henricus wordt voor deze betaling [hoeve gelegen in Vught op 8 april 1334] in de administratie vermeld met de exotische naam “Henricus der Kinderen van der Hoeve (de Manso)”.
KLEINKINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Het gegeven dat zijn dochter Elizabeth de cijnsbetalingen in Oisterwijk en Helvoirt afdraagt en tevens wordt vermeld als de dochter van “wijlen Gerardus Coptiten” versterkt deze hypothese.
KLEINKINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel In 1372 bezit zijn zoon Jacobus Tijt het huis dat in 1312 is gebouwd aan de Vismarkt in ‘s-Hertogenbosch (zie het voorgaande situatieoverzicht).
KLEINKINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Nota: Gerit van Vladeracken was inmiddels gehuwd met Liesbeth Coptiten, dochter van Jan Coptiten en Cristina.
KLEINKINDEREN HET CUPERINUS BEDROG C. A. van de Mortel Godefridus Rike als zoon van Petrus de Schoenlapper zal geboren zijn vóór 1275 en is waarschijnlijk overleden in zijn woonhuis gelegen aan de Markt in ’s-Hertogenbosch vóór 15 mei 1317.