Genealogie van Zon, van Son, van der Son, Sonmans, Sonnemans, Sonnius, Broekhoven.
11 feb 2022: Dringende video-oproep van canadese militair om NU voor de eigen bevolking te kiezen!  Amid so much hate, a clot-shot brings Russia & the West together. A Kremlin-backed pharma firm is registering AstraZeneca's clot-shot in Russia  Interview with Bob Moran, ex-politiek cartoonist van de Britse Telegraph over persoonlijke dilemma´s.  Steun aan boeren en kleine zelfstandigen om te overleven is zeker ook eigenbelang van burgers!  Farmers Defence Force

Zoeken naar personen

Zoeken naar personen

Zoeken op achternaam: ZONDER voorvoegsel, jokers (het %-teken) sterk aanbevolen! Bijvoorbeeld: Val%k%b%r% als u naar Valckenborch zoekt.
Als u het veld achternaam (niet hoofdlettergevoelig) heeft ingevuld, toets dan Tab om naar het volgende veld te gaan.
Druk op de knop 'Query verzenden' of toets Enter om de zoekactie te starten.
Vul hier de achternaam in:
Voornaam (niet verplicht): Vanaf geboortejaar (aanbevolen):

Persoonsnr 10717 Stamvader ERASME SCHETZ 1480 ANTWERPEN Relatiecluster_1
Achternaam Schetz Stammoeder Relatiecluster_2
Overige_namen Vader Melchior Schetz 1516-1577 Naamgenoot
Voornaam Constantia Moeder Anna (Jeanne) van Straelen 1515
Beroep_bijzonderheden rijk bankiersgeslacht 1e_partner Cornelis (Cornelius) van Eeckeren (Aeckeren) 1535-1559 4e_partner
Relaties_bijzonderheden X Cornelis van Eeckeren, zn v Joannes (Jan) van Eeckeren (Aeckeren) en Eilsabeth van Halmale. 2e_partner 5e_partner
Data_persoon Constantia Schetz, dr v Melchior Schetz en Anna van Straelen. Geb. ca 1535. Vrouwe van Rumpst, Schooten, Willebroeck, Ruysbroeck. Boom. 3e_partner 6e_partner
Geboortemaanddag 0 Overlijdensmaanddag 0 Rechte_afstamming 0
Geboortemaand 0 Overlijdensmaand 0 Speciaal 0
Geboortejaar 1535 Overlijdensjaar 0 Niet_publiek 0
Geboorteplaats Plaats_overlijden Man
Geboorteprovincie Provincie_overlijden
Geboorteland Land_overlijden Bron
Aard Bron Omschrijving
ALGEMEEN De Nassaus hebben Hoboken in handen van 1535 tot 1559. In dat jaar verkoopt Willemvan Orange van Nassau het aan Melchior Schetz.
ALGEMEEN Willem, graaf van Nassau, prins van Oranje, beter gekend als Willem de Zwijger, kleinzoon van Hendrik, leefde té prinselijk en moest Hingene verkopen om zijn schulden te kunnen betalen.
ALGEMEEN Melchior Schetz, verwierf de heerlijkheid op 15 september 1560 voor 41.000 gulden. Dit was de laatste maal dat het landgoed verkocht werd, (tot in 1973)
ALGEMEEN want vanaf toen zou het van generatie op generatie overgaan door overerving. De heren van de Schetz-dynastie behoorden tot de rijkste bankiers en kooplieden die Europa ooit had gekend.
ERFDELING Jaak van Kleef is een erfgenaam van Maria de Bourbon, en eist de heerlijkheid Rumst (Rumst - Willebroek) op als Melchior Schetz overlijdt.
ERFDELING Toch gaat het land op 5 april over op de vrouw van Melchior Schetz: Anna van Straelen. Anna laat het grondgebied echter over aan haar dochter Constantia Schetz.
ERFDELING Constantia is gehuwd met Corneel d'Eeckeren (Van Ekeren), en ze hebben een dochter Anna die trouwt met Andries van Altena, heer van Schoten en zelf van Spaanse afkomst.