Genealogie van Zon, van Son, van der Son, Sonmans, Sonnemans, Sonnius, Broekhoven.
11 feb 2022: Dringende video-oproep van canadese militair om NU voor de eigen bevolking te kiezen!  Amid so much hate, a clot-shot brings Russia & the West together. A Kremlin-backed pharma firm is registering AstraZeneca's clot-shot in Russia  Interview with Bob Moran, ex-politiek cartoonist van de Britse Telegraph over persoonlijke dilemma´s.  Steun aan boeren en kleine zelfstandigen om te overleven is zeker ook eigenbelang van burgers!  Farmers Defence Force

Zoeken naar personen

Zoeken naar personen

Zoeken op achternaam: ZONDER voorvoegsel, jokers (het %-teken) sterk aanbevolen! Bijvoorbeeld: Val%k%b%r% als u naar Valckenborch zoekt.
Als u het veld achternaam (niet hoofdlettergevoelig) heeft ingevuld, toets dan Tab om naar het volgende veld te gaan.
Druk op de knop 'Query verzenden' of toets Enter om de zoekactie te starten.
Vul hier de achternaam in:
Voornaam (niet verplicht): Vanaf geboortejaar (aanbevolen):

Tijdlijn    Tijdlijn in tekst    Tijdlijn in tekst (compleet)  
Persoonsnr 14508 Stamvader ARNOUD TOLINC 1355 DEN BOSCH Relatiecluster_1
Achternaam Toelinc Stammoeder Relatiecluster_2
Overige_namen Vader Gosewijn Arnouds Toelinc(k) 1404-1473 Naamgenoot
Voornaam Mechteld Goessendr Moeder
Beroep_bijzonderheden GEEN BRONNEN! ALLES CHECKEN! vrouwe van Seldensate. Weduwe behoort tot de 1% hoogst aangeslagenen en daarmee tot de rijkste inwoners van ’s-Hertogenbosch. 1e_partner Jan Janszn Keymp (Keykamp) 1430-1493 4e_partner
Relaties_bijzonderheden X Jan Janszn Keymp (Keykamp), zn v en . 2e_partner 5e_partner
Data_persoon Mechteld Goessendr Toelincx, dr v Goosen Toelinc en NN. Geb. ca 1430. Begr. 's-Hertogenbosch 13-5-1507. Vrouwe van Seldensate bij Berlicum. Broer: Willem. 3e_partner 6e_partner
Geboortemaanddag 0 Overlijdensmaanddag 13 Rechte_afstamming 0
Geboortemaand 0 Overlijdensmaand 5 Speciaal 0
Geboortejaar 1430 Overlijdensjaar 1507 Niet_publiek 0
Geboorteplaats Plaats_overlijden 's-Hertogenbosch Man
Geboorteprovincie Provincie_overlijden
Geboorteland Land_overlijden Bron
Dochter Margaretha Jans Kemp 1470-1519 1e_partner Jan van der Stegen 1465-1534 2e_partner
Aard Bron Omschrijving
FAMILIE wikipedia Seldensate In 1304 is er sprake van een hoeve, bezit van jonker Geerlingh van den Bossche. Deze hoeve was de voorloper van Seldensate, dat omstreeks 1420 werd gebouwd en bewoond door de familie Rycouts, die het in 1444 verkocht aan Goosen Toelinc.
FAMILIE wikipedia Seldensate In 1468 erfde Willem Toelinc het huis en een hoeve. In 1481 kwam een deel aan diens schoonbroer, Jan Jansz. Keykamp. Hij was mogelijk de oprichter van de duiventoren. In 1507 stierf diens vrouw, Mechteld Toelyncx.
FAMILIE wikipedia Seldensate Seldensate is een landgoed gelegen ten zuidwesten van het dorp Middelrode in de Nederlandse gemeente Sint-Michielsgestel. Stond een hoeve, een poortgebouw met duiventoren, een bierbrouwerij en een speelhuis genaamd Seldensate.
FAMILIE wikipedia Seldensate In 1304 is er sprake van een hoeve, bezit van jonker Geerlingh van den Bossche. De familie Rycoutss verkoopt het goed in 1440 aan Goossen Toelinc, priester te 's-Hertogenbosch. Hij bouwde het kasteel en liet het in 1481 na aan zijn nicht Mechteld.
FAMILIE wikipedia Seldensate Via vererving via de vrouwelijke lijn kwam het in handen van de familie Prouninck van Deventer. Na de dood van de laatste telg werd Seldensate in 1596 verkocht.
FAMILIE wikipedia Seldensate Omstreeks 1596 werd Seldensate bewoond door Joachim en Clara van Lier. Hierna werd het verhuurd aan de drossaard van Heeswijk, Barthold de Fleru en zijn vrouw, Margaretha van Delft.
FAMILIE wikipedia Seldensate Daarna ging het over in handen van de graven van Oost-Friesland, heren van Heeswijk. Joost van Hedickhuijsen, drossaard van Berlicum en Middelrode vestigde zich op Seldensate, en in 1631 werd het zijn eigendom.
FAMILIE wikipedia Seldensate Zijn dochter moest vanwege financiële problemen het huis 1679 verkopen. De volgende serie eigenaars waren zelden op het goed en lieten het verwaarlozen, totdat in 1833 Johannes Cornelis Bosch het goed erfde en er zelf ging wonen.