Genealogie van Zon, van Son, van der Son, Sonmans, Sonnemans, Sonnius, Broekhoven.
11 feb 2022: Dringende video-oproep van canadese militair om NU voor de eigen bevolking te kiezen!  Amid so much hate, a clot-shot brings Russia & the West together. A Kremlin-backed pharma firm is registering AstraZeneca's clot-shot in Russia  Interview with Bob Moran, ex-politiek cartoonist van de Britse Telegraph over persoonlijke dilemma´s.  Steun aan boeren en kleine zelfstandigen om te overleven is zeker ook eigenbelang van burgers!  Farmers Defence Force

Zoeken naar personen

Zoeken naar personen

Zoeken op achternaam: ZONDER voorvoegsel, jokers (het %-teken) sterk aanbevolen! Bijvoorbeeld: Val%k%b%r% als u naar Valckenborch zoekt.
Als u het veld achternaam (niet hoofdlettergevoelig) heeft ingevuld, toets dan Tab om naar het volgende veld te gaan.
Druk op de knop 'Query verzenden' of toets Enter om de zoekactie te starten.
Vul hier de achternaam in:
Voornaam (niet verplicht): Vanaf geboortejaar (aanbevolen):

Tijdlijn    Tijdlijn in tekst    Tijdlijn in tekst (compleet)  
Persoonsnr 23203 Stamvader PIETER WITMER 1380 DEN BOSCH Relatiecluster_1
Achternaam Witmery (Witmers) Stammoeder Relatiecluster_2
Overige_namen Vader Pieter Witmer 1380 Naamgenoot
Voornaam Jan Peter Moeder
Beroep_bijzonderheden schepen van Den Bosch 1e_partner Lijsbeth Jansdr Hagemans 1430 4e_partner
Relaties_bijzonderheden X NN. Kind: Katherijn (overl. voor 1503) X Lambert Jan Jan Claess Jans die Wolff (dr Jenneken X Arnt Dirck Arntss, X Daniel van Vlierden sr (ca 1526)), Mechtelt X mr Claes Kuyst, stadssecretaris Den Bosch, Lysbeth X meester Henrick Pelgrom. 2e_partner 5e_partner
Data_persoon Jan Peter Witmery, zn v en . Geb. ca 1425. Jan Peters Wytmeri die in 1470/71 als schepen van Den Bosch was overleden. 3e_partner 6e_partner
Geboortemaanddag 0 Overlijdensmaanddag 0 Rechte_afstamming 0
Geboortemaand 0 Overlijdensmaand 0 Speciaal 0
Geboortejaar 1425 Overlijdensjaar 1470 Niet_publiek 0
Geboorteplaats Plaats_overlijden Man 1
Geboorteprovincie Provincie_overlijden
Geboorteland Land_overlijden Bron http://www.bossche-encyclopedie.nl/personen/wolff,%20theodoricus%20die.htm
Dochter Mechteld Jansdr Witmery (Witmers) 1455 1e_partner Nijclaes Henricks Kuijst(en) 1455-1534 2e_partner
Dochter Catharina Jan Peter van Witmeer 1455 1e_partner Lambert Jans de Wolff 1455 2e_partner
Dochter Lijsbeth Wytmeri 1460 1e_partner Henrick Pelgrom (van Driel) 1450 2e_partner
Aard Bron Omschrijving
FAMILIE Jan die Wolff, de vader van de notaris, komt vanaf 1473 in het Bosch' protocol voor als natuurlijke zoon van Jan die Wolff en van Yda, dochter van Arnt Jans soen.
FAMILIE Vermoedelijk woonde zijn moeder in Waalwijk want in 1492 gaf hij een hofstad met gebouwen aldaar in erfcijns uit die hij van zijn moeder had verworven. Zelf woonde hij tot 1483 waarschijnlijk bij zijn vader in huis.
FAMILIE Later bezat hij zelf onder meer een huis met erf op het Ortheneinde. Vanaf 1482 komt Jan voor als man van Henricxken, dochter van Dirck van Berze.
FAMILIE Deze laatste was in 1459/60 schepen van Den Bosch en had behalve Henricxken nog een dochter Katherijn. Deze tante van de notaris was omstreeks 1488 getrouwd met Lodewich, zoon van meester Lodewich vander Heyden,
FAMILIE en later met Dirck Jacop Willems van Hedel. Van haar vader erfde Katherijn waarschijnlijk het stenen huis aan de Markt geheten Rodenborch" (de Rodenburg). V
FAMILIE Van 1499 tot 1511 verhuurde ze een deel van dit huis aan de zes gecommitteerden die er hun kantoor hielden. Eén van deze gecommitteerden was in dezelfde periode haar man Dirck van Hedel.
FAMILIE Dirck van Hedel werd in 1514 aangesteld als één van de vier bouw- en artilleriemeesters van de stad. Zijn vrouw Katherijn overhandigde op 28 augustus 1524 in hun woonhuis de Rodenburg haar besloten testament aan meester Peter Pelgrom (nr.309).
FAMILIE Kort daarna overleed ze. Toen de meester Peter het testament op 26 oktober 1524 in de Engel opende was Dirck van Hedel nog in leven.
FAMILIE Volgens Van Sasse van Ysselt had hij bij Katherijn twee kinderen: Katherijn, echtgenote van meester Goyart Tengnagel, en Jacop, echtgenoot van Lysbeth Goessens van Doerne.
FAMILIE Dirck die Wolff wordt al in 1486 en 1488 in het Bosch' protocol vermeld als minderjarige zoon van Jan Jans die Wolff. Hij was van omstreeks 1500 tot 1523 werkzaam als secretarieklerk.
FAMILIE Dirck die Wolff, die als stadsnotaris ook wel deel uitmaakte van stadsdelegaties, behield zijn functie tot zijn dood in 1537. Hij werd opgevolgd door meester Henrick die Bye
FAMILIE In 1511/12 droeg Dirck die Wolff, cum prolibus, als inwoner van het blok van de Markt 4 Rijnsgulden bij aan de zetting. Hij behoorde daarmee tot de rijkste 13 procent van de Bossche belastingbetalers.
FAMILIE Toen zijn tante Katherijn van Berze in 1524 overleed erfde hij van haar het huis de Rodenburg op de hoek van de Markt en de Tolbrugstraat, nu Marktstraat geheten (zie boven).
FAMILIE Dirck die Wolff overleed in het begin van augustus 1537. Zijn weduwe Mary of Maryken bleef zeker tot in 1567 op de Rodenburg wonen en verhuurde daarvan tot 1553 nog steeds een deel aan de zes gecommitteerden
FAMILIE die in 1547 werden vervangen door vier rentmeesters. In 1542, 1548 en 1549 verhoogde Maryken de huur respectievelijk tot 20, 24 en 33 Carolusgulden.
FAMILIE Bij de zetting van 1552 werd ze aangeslagen voor 30 Carolusgulden waarmee ze tot de rijkste 5 procent van de Bossche belastingbetalers moet hebben behoord.
FAMILIE Het jaar daarop werd de rekenkamer van de Rodenburg naar het Stadhuis verplaatst. Op 31 januari 1567 deed Maryken afstand van haar vruchtgebruik in de Rodenburg ten behoeve van haar dochter Katherijn.
FAMILIE Deze was één van de twee dochters die Dirck die Wolff bij Maryken had achtergelaten: Yda en Katherijn.
KLEINKINDEREN Jan Lamberts die Wolff X Katherijn Witmery Lambert Jan Lamberts die Wolff en Jenneken Jan Lamberts die Wolff, echtgenote van Jan Jans Liebergen
KLEINKINDEREN Jan Lamberts die Wolff X Katherijn Witmery Katherijn Jan Lamberts die Wolff, echtgenote van Abraham Henrick Thomassoen, en Aelken Jan Lamberts die Wolff, echtgenote van Aert Corneliss van Horenbeeck.