Genealogie van Zon, van Son, van der Son, Sonmans, Sonnemans, Sonnius, Broekhoven.
11 feb 2022: Dringende video-oproep van canadese militair om NU voor de eigen bevolking te kiezen!  Amid so much hate, a clot-shot brings Russia & the West together. A Kremlin-backed pharma firm is registering AstraZeneca's clot-shot in Russia  Interview with Bob Moran, ex-politiek cartoonist van de Britse Telegraph over persoonlijke dilemma´s.  Steun aan boeren en kleine zelfstandigen om te overleven is zeker ook eigenbelang van burgers!  Farmers Defence Force

Zoeken naar personen

Zoeken naar personen

Zoeken op achternaam: ZONDER voorvoegsel, jokers (het %-teken) sterk aanbevolen! Bijvoorbeeld: Val%k%b%r% als u naar Valckenborch zoekt.
Als u het veld achternaam (niet hoofdlettergevoelig) heeft ingevuld, toets dan Tab om naar het volgende veld te gaan.
Druk op de knop 'Query verzenden' of toets Enter om de zoekactie te starten.
Vul hier de achternaam in:
Voornaam (niet verplicht): Vanaf geboortejaar (aanbevolen):

Persoonsnr 30783 Stamvader WELLEN CNODE 1190 DEN BOSCH Relatiecluster_1
Achternaam Cnode van den Bossche Stammoeder Relatiecluster_2
Overige_namen Vader Gerlach (Geerling) Willems Cnode 1260-1306 Naamgenoot Willem Gerlachz van den Bossche 1320
Voornaam Willem Gerlachs Moeder Aleijd van Heusden 1255
Beroep_bijzonderheden ridder, pandheer van Erpe en heer van Moergestel, eigenaars oude Beekse (Hilvarenbeekse) tienden. Stichtte het Bossche clarissenklooster. 1e_partner Elisabeth (Lijsbeth) van Boxtel 1280-1351 4e_partner
Relaties_bijzonderheden X Elisabeth (Lijsbeth) van Boxtel, dr v en . Kinderloos. 2e_partner 5e_partner
Data_persoon Willem Gerlachs Cnode van den Bossche, zn v Gerlach (Geerling) Cnode en Aleit van Heusden. Geb. ca 1280. Overl. 1344. Testeert 28-8-1335. 3e_partner 6e_partner
Geboortemaanddag 0 Overlijdensmaanddag 0 Rechte_afstamming 0
Geboortemaand 0 Overlijdensmaand 0 Speciaal 0
Geboortejaar 1280 Overlijdensjaar 1344 Niet_publiek 0
Geboorteplaats Plaats_overlijden Man 1
Geboorteprovincie Provincie_overlijden
Geboorteland Land_overlijden Bron zie ook https://www.oudzijtaart.nl/Reconstructie%20van%20Veghel/Rutsel/Ten%20Boemgarde.html
Aard Bron Omschrijving
TESTAMENT testament, die in 1344 op het kasteel Oud-Herlaar werd vervaardigd ten behoeve van Heer Dirck van Hoerne, Heer van Perweys, Cranenburg en Herlaar, die door Willem was aangesteld als zijn voornaamste executeur-testamentair.
TESTAMENT Zijn voornaamste erfgenamen worden Dirck van Hoerne, tevens executeur- testamentair, en Willem van Hoerne en Altena, die hij als zijn zoon adopteert.
TESTAMENT Verder wordt bepaald dat na en naast de schenkingen aan het Klarenklooster en legaten aan andere personen en instellingen, dat deel van zijn goederen dat gekomen is van de kant van zijn voorouders de Cnodingen" of "Cnodelingen"
TESTAMENT , in gelijke porties moet worden verdeeld tussen: 1) Geerling Cnode, ook wel Goede" Geerling genoemd, (1/4) 2) de kinderen van wijlen Heer Dirck Rover, ridder, en
TESTAMENT van wijlen zijn broer Emond Rover, (1/4) 3) Heer Jan Cock van Ynen (of Hynen) ridder, (1/4) 4) Jan van Tuyl, beneficiant van de kerk van Wantsem (Wanssem) (1/4)
TESTAMENT Onder de legaten die Willem doet aan personen, trekken onze aandacht, die welke worden gedaan aan Jan de Rover en zijn broers, aan Jan Coman, en aan de dochter van Jan Eelkens, de Vleeshouwer, die non is in het klooster van Hodonck (Binderen).
TESTAMENT De gewone gang van zaken in vroeger tijd, wanneer er geen kinderen waren, was dat de goederen van de man of de vrouw terugkeerden naar de kant waarvan ze gekomen zijn": zo luidt gewoonlijk de formule.
TESTAMENT Aangenomen dat Heer Willem de gewone weg bewandeld heeft, dan moeten de Cnodelingen" zijn verwanten zijn van vaders- of van moeders zijde.
TESTAMENT Aangezien het vrijwel zeker is dat de Van Hoerne's aan Willem verwant waren vanwege zijn moeder Aleit van Heusden, zou volgen dat zijn vader een Cnode" was.
TESTAMENT P. Avonds en H.M. Brokken in een artikel Heusden tussen Brabant en Holland" in Varia Historica Brabantica IV p. 27, zeggen dat Aleit de vrouw van Heer Geerling van den Bosch een dochter was van Jan (III) Heer van Heusden
TESTAMENT en een zuster van Sophie van Heusden, die in eerste echt gehuwd was met Willem van Hoerne.
TESTAMENT Deze Willem was de oudere, vroeg overleden, broer van Gerard van Hoerne, Heer van Altena, Perweys en Herlaar. En deze Gerard was de vader zowel van Willem van Hoerne en Altena
TESTAMENT (de zoon uit het eerste huwelijk van Gerard met Johanna van Leuven-Gaesbeke) als van Dirck van Hoerne en Cranenborg (een zoon uit Gerards tweede huwelijk met Ermgart van Kleef, vrouwe van Cranenborg)
TESTAMENT beide de erfgenamen van Heer Willem van den Bosch.
TESTAMENT Vandaar ook dat we Willem van den Bosch vinden als getuige bij gelegenheid van de erfdeling van goederen van Gerard van Hoerne (overleden in 1330) door de kinderen uit het tweede huwelijk.
TESTAMENT Deze delingsacte staat vermeld bij Lacomblet, deel III nr. 387. In die acte noemen de broers Willem van Hoerne en Altena onsen lieven boele" (= halfbroer) en Heer Willem van den Bosch en Heer Daniel van Ghoer, "onse gemeyne maghen".