Genealogie van Zon, van Son, van der Son, Sonmans, Sonnemans, Sonnius, Broekhoven.
11 feb 2022: Dringende video-oproep van canadese militair om NU voor de eigen bevolking te kiezen!  Amid so much hate, a clot-shot brings Russia & the West together. A Kremlin-backed pharma firm is registering AstraZeneca's clot-shot in Russia  Interview with Bob Moran, ex-politiek cartoonist van de Britse Telegraph over persoonlijke dilemma´s.  Steun aan boeren en kleine zelfstandigen om te overleven is zeker ook eigenbelang van burgers!  Farmers Defence Force

Zoeken naar personen

Zoeken naar personen

Zoeken op achternaam: ZONDER voorvoegsel, jokers (het %-teken) sterk aanbevolen! Bijvoorbeeld: Val%k%b%r% als u naar Valckenborch zoekt.
Als u het veld achternaam (niet hoofdlettergevoelig) heeft ingevuld, toets dan Tab om naar het volgende veld te gaan.
Druk op de knop 'Query verzenden' of toets Enter om de zoekactie te starten.
Vul hier de achternaam in:
Voornaam (niet verplicht): Vanaf geboortejaar (aanbevolen):

Tijdlijn    Tijdlijn in tekst    Tijdlijn in tekst (compleet)  
Persoonsnr 40870 Stamvader Relatiecluster_1
Achternaam Oekel Stammoeder Relatiecluster_2
Overige_namen van Vader Naamgenoot
Voornaam Wouter Moeder
Beroep_bijzonderheden bezit (de helft?) van een hoeve (van wijlen Jan Stempel) in Udenhout. 1e_partner Margriet Godschalck Roosmont 1325 4e_partner
Relaties_bijzonderheden X Margriet Godschalck Roosmont, dr v Goetscalc Roesmont en NN. Kind: Ida X Willem Henrics vd Staeck, Roelof X 2) Christina Segers van Cuijck, Pernela X Jan Brenthen, Henrick, Wouter X Margriet v Driel, Jan, Daniel, Agnes X Gerit Kathelinensoen van Uden. 2e_partner 5e_partner
Data_persoon Wouter van Oekel, zn v en . Geb. ca 1320 Udenhout. Overl. voor 1369. 3e_partner 6e_partner
Geboortemaanddag Overlijdensmaanddag Rechte_afstamming 0
Geboortemaand Overlijdensmaand Speciaal 0
Geboortejaar 1320 Overlijdensjaar Niet_publiek 0
Geboorteplaats Udenhout Plaats_overlijden Man 1
Geboorteprovincie Provincie_overlijden
Geboorteland Land_overlijden Bron
Dochter Peternel Wouter van Oekel 1340 1e_partner Jan Brenthen (van Bucstel) 1340 2e_partner
Dochter Ida Wouters van Oekel 1350 1e_partner Willem Henrics van den Staeck 1340 2e_partner
Aard Bron Omschrijving
ALGEMEEN 1183 f.161 25 juni 1403 Jan Pas, man van Margriet Henrix van Oekel heeft opgedragen aan Ludolf van Boemel het recht, afkomstig van de ouders van Margriet, in Roelkensdike, met de weg daarop, in Udenhout. (die dijk behoort bij een hoeve van de H. Geest
ALGEMEEN 1183 f.161 25 juni 1403 van Den Bosch en aan een hoeve van Ludolf van Boemel (vroeger van Rolof Roesmont en Cristijn [wed. Jan Coptiten] Coptiten).
KINDEREN dr. M.W.J. De Bruijn, Utrecht juni 2012 Wouter van Oekel was al in 1390 in het bezit van een erf op de Uilenburg. Hij verkreeg er toen een naastgelegen huis en erf bij. Hij bezat er dus minstens twee naast elkaar gelegen percelen.
KINDEREN dr. M.W.J. De Bruijn, Utrecht juni 2012 In een schepenakte van 19 maart 1436 is sprake van een belending van een perceel in de Postelstraat, dat toen van de jonkvrouw van Boxtel was en eerder van Wouter van Oekel.
KINDEREN dr. M.W.J. De Bruijn, Utrecht juni 2012 De jonkvrouw van Boxtel was waarschijnlijk de weduwe van Jan van Merheim, heer van Boxtel, die het jaar tevoren was overleden
KINDEREN dr. M.W.J. De Bruijn, Utrecht juni 2012 Op 5 december 1394 maakte hij al een testament, en wel in zijn woonhuis bij erf van wijlen Aart van Waalre. Hij was gehuwd met een Margriet [van Driel].
KINDEREN dr. M.W.J. De Bruijn, Utrecht juni 2012 In 1406 maakte Wouter van Oekel een nieuw testament, eveneens in zijn woonhuis, dat nu gesitueerd werd achter de minderbroeders tegenover het klein begijnhof. Hij bleek een dochter Agnes te hebben, gehuwd met Gerit van Uden,
KINDEREN dr. M.W.J. De Bruijn, Utrecht juni 2012 een dochter Margriet en een dochter Andrieske. Ook in dit testament zijn geen gegevens opgenomen voor de stichting van een klooster.
KINDEREN ca. 17 sept. 1383: Genoemd worden: Wouter van Oeckel gehuwd met Margriet, zuster van w. Heer Coenraet van Driel, proost St. Pieters Leuven.
TRANSPORT 1183 f.297v 27 maart 1404 Willem vanden Stake (schoonzoon van Margriet, weduwe van Wouter van Oekel) heeft opgedragen aan zijn zoon Henrick: de helft van een hoeve (van wijlen Jan Stempel) in Udenhout. Willem had die helft verkregen van voornoemde Margriet en haar kinderen)
TRANSPORT 1184 f.116 16 april 1405 Henrick Willemss vander Stake heeft opgedragen aan zijn broer Willem Willemss vander Stake de helft van een hoeve (afkomstig van wijlen Jan Steijmpel de oude) in Udenhout behalve 3 stukken land, die Henrick aan zich houdt. (lasten o.a. 6 mud rog)