Genealogie van Zon, van Son, van der Son, Sonmans, Sonnemans, Sonnius, Broekhoven.
11 feb 2022: Dringende video-oproep van canadese militair om NU voor de eigen bevolking te kiezen!  Amid so much hate, a clot-shot brings Russia & the West together. A Kremlin-backed pharma firm is registering AstraZeneca's clot-shot in Russia  Interview with Bob Moran, ex-politiek cartoonist van de Britse Telegraph over persoonlijke dilemma´s.  Steun aan boeren en kleine zelfstandigen om te overleven is zeker ook eigenbelang van burgers!  Farmers Defence Force

Zoeken naar personen

Zoeken naar personen

Zoeken op achternaam: ZONDER voorvoegsel, jokers (het %-teken) sterk aanbevolen! Bijvoorbeeld: Val%k%b%r% als u naar Valckenborch zoekt.
Als u het veld achternaam (niet hoofdlettergevoelig) heeft ingevuld, toets dan Tab om naar het volgende veld te gaan.
Druk op de knop 'Query verzenden' of toets Enter om de zoekactie te starten.
Vul hier de achternaam in:
Voornaam (niet verplicht): Vanaf geboortejaar (aanbevolen):

Tijdlijn    Tijdlijn in tekst    Tijdlijn in tekst (compleet)  
Persoonsnr 6322 Stamvader Pieter Adriaens Stael 1550 Dussen Muilkerk Relatiecluster_1
Achternaam Stael Stammoeder Relatiecluster_2
Overige_namen Vader Adriaen Pieterse Stael 1575-1620 Naamgenoot
Voornaam Johan Adriaensz Moeder
Beroep_bijzonderheden secretaris en ook schepen van Muilkerk, schout van Munsterkerk (1634-1642): Jan Peterse Stael; vermoedelijk een neef, volgt hem op. Dijkgraaf van de Hoge Zeedijk van Dussen. 1e_partner Francine (Maria Françoise) van Hedickhuijsen 1610 4e_partner
Relaties_bijzonderheden X Francine (Maria Françoise) van Hedickhuijsen, dr v Joost Gijsmaers van Hedichuijsen en Maria Hendriks Hovelmans. Kind: Gertrudis X Monsr. Willem van den Bos tot Gorcum. 2e_partner 5e_partner
Data_persoon Johan Adriaensz Stael, zn v Adriaen Pieterse Stael en NN. Geb. ca 1605 Dussen? 3e_partner 6e_partner
Geboortemaanddag 0 Overlijdensmaanddag 0 Rechte_afstamming 0
Geboortemaand 0 Overlijdensmaand 0 Speciaal 0
Geboortejaar 1605 Overlijdensjaar 0 Niet_publiek 0
Geboorteplaats Dussen? Plaats_overlijden Man 1
Geboorteprovincie Provincie_overlijden
Geboorteland Land_overlijden Bron
Dochter Johanna Jans Stael 1665 1e_partner Cornelis Jans van Tilburg 1665 2e_partner
Aard Bron Omschrijving
ALGEMEEN http://members.ziggo.nl/tonlensvelt/Publiek/stael.html Adriaen Claeszoen van der Stael wordt ook vernoemd in het handschrift "Informatie roerende den Verdroncken Waert in Zuijhollant anno 1521", waarin tal van verklaringen opgenomen zijn omtrent vermeend buitendijks (Kornsedijk) landbezit.
ALGEMEEN http://members.ziggo.nl/tonlensvelt/Publiek/stael.html In een verklaring uit 1523 wordt vermeld dat hij met zijn moeder (vader is dan reeds overleden) in Almkerk woont en dat hij de helft van een perceel hooi- annex grientland bezit ten oosten van Hagoort genaamd Pekelharick.
ALGEMEEN http://members.ziggo.nl/tonlensvelt/Publiek/stael.html Ook de in 1523 als schout van Dussen Munsterkerck geinterviewde Dirick Adriaenszoen is vermoedelijk een Stael.
ALGEMEEN http://members.ziggo.nl/tonlensvelt/Publiek/stael.html In dezelfde bron worden ook Jan Aertszoen (alias Jan Bruijnsen) en Pieter Aertszoen, geboren 1488 in Sliedrecht, als kinderen van Bruder/Broeder genoemd. Mogelijk was zoon Pieter Aertszoen de schout van Muilkerk in 1569.
ALGEMEEN http://members.ziggo.nl/tonlensvelt/Publiek/stael.html In het Doodboek van de Lieve Vrouwe Broederschap te Heusden, aangelegd midden 15de eeuw en voortgezet tot in het laatste kwart van de 16de eeuw, wordt de naam van den(r)Stael een aantal keren vernoemd, namelijk:
ALGEMEEN http://members.ziggo.nl/tonlensvelt/Publiek/stael.html Heer Wouter vanden Stael canonick tot Huesden; Jan vanden Stael ende Jan sijn soen; Hugo van der Stael en Joncfrou Luijtgaert van der Stael.
ALGEMEEN http://members.ziggo.nl/tonlensvelt/Publiek/stael.html Maar al zouden deze Van der Staals ook tot een ander geslacht behooren, zeker is het, dat Dussen-Muilkerk reeds in 1614 Adriaen Pieterse Stael en Dussen-Munsterkerk in 1636 Johan Adriaense Stael, zeer waarschijnlijk vader en zoon, tot schout hadden.
LEEN In 1622 werd hij beleent met 2 hont zijnde een boomgaard met hof, binnendijks aan de sluis van Dussen Munsterkerk, strekkende van de dijkkaveling tot de eerste dwarssloot.